söndag 19 januari 2014

Favorit i repris!


Förra vintern gjorde jag en riktigt god apelsinmarmelad på blodapelsiner.
 Nu har jag gjort den igen.
Visserligen blev den inte så starkt röd i färgen.
Men den är hemlagad, utan konserveringsmedel.
Och jag har gjort den alldeles själv.
Smakar helt underbart!

Receptet hittar du här!



11 kommentarer:

  1. Å du det var godt at du minte meg på det ! Jeg lagde jo også appelsinmarmelade i fjor vinter for jeg ble inspirert av deg, og det var så godt og så fort gjordt. Nydelig farge ! God kveld til deg ! Klem

    SvaraRadera
  2. Åh så god den ser ut. Just nu har jag smaskat upp en hel burk havtornsmarmelad. Jag är på sista skrapet i botten så det här kanske är en idé. Har även Ernsts julmarmelad i tankarna. Ole dole doff . . . . .Kram Eva

    SvaraRadera
  3. yay för utan konserveringsmedel! Härligt, bra jobbat, mamma! Det ser så fint ut. Kramis, nu skiner solen!

    SvaraRadera
  4. OJ så kul, att jag just hitta den fina sida, och recept på marmelad. Just varit på COOP och köpte billiga apelsiner, till juice var det tänkt men nu provar jag att göra ditt recept. TACK !!'

    Jag hänger på dig, och läser lite vidare hos dig om jag får ?

    SvaraRadera
  5. Tack ännu en gång för ett bra recept!! Och lite ödets nyck var det nog att jag tittade in här idag...för igår handlade jag billiga blodapelsiner på lunchrasten!!
    Ha en skön start på veckan!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  6. Så himla gott! Tack för att jättegott recept! Jag blir så glad att det fortfarande finns många som vill göra egen marmelad och egen sylt... att inte de färdigköpta matvarorna blir förhärskande överallt. Det finns egentligen en hel del tid till sådant i vardagen, tror jag i alla fall, om man prioriterar det. Man kan kanske avvara en timmes TV-tittande på kvällen så hinner man rätt mycket!

    SvaraRadera
  7. Jag har aldrig gjort apelsinmarmelad, har aldrig haft tid eller intresse, dåligt eller hur ! ?
    Men kanske nu när jag blir pensionär i April (har jobbar 1 år extra) då ska jag försöka bli en bättre husmor. Men för 13 år sedan gjorde jag + ett gäng kollegor apelsin likör, deras är för länge sedan slut. Den skulle helst stå och dra tre månader, mitt har stått i 13 år, så man borde vid ett fint tillfälle provsmaka på den, Kanske nu när jag får bidrag från staten, *fniss*
    Det bästa med att göra vissa 'saker' är att det blir ekologiskt, din marmelad ser verkligen god ut.

    svar var jag bor: du ser namnet på min blogg -- ändrade i slutet med att ta bort två bokstäver och sätta dit ett 'o', vad blir det, *fniss* Javisst i Kvarnaryd utanför smål-stenar bor jag.
    Min man har sitt barndomshem här, han räknade upp många platser runt Villstad och vilka som bodde var . . . . . möjligen gick du då i Villstad skolan sedan 'realen' i samhället. Han kände till folket mer på landsbyggden än jag, sen flyttade många ut från 'obygden', *fniss*
    Eller kanske till en annan 'obygd', där de hittat sin plats på jorden.
    Men här trivs jag och ska aldrig flytta här ifrån . . . . . . ! ?

    Må väl/ Eva

    SvaraRadera
  8. Det var länge sedan jag gjorde apelsinmarmelad! Den bästa jag gjort var nog på hemkunskapen i skolan, minns fortfarande hur frisk och söt den var samtidigt!
    Jag uttryckte mig nog lite dåligt i mitt inlägg i morse. I fredags kändes det helt klart att jag skulle sluta blogga. Så igår fortsatte jag ändå med att berätta om de tråkiga händelser som orsakat min
    låga sinnesstämning och som fick mig att känna att jag skulle ägna mig åt något annat än den ytliga värld som bloggvärlden ofta representerar. Nu upplevde jag att det fanns en respons för mitt något tunga inlägg och jag känner att det finns utrymme för både djupa tankar och det ytliga
    i bloggandet. Så det just nu hänger mitt beslut i luften…
    Jag vet att det finns nära och kära som följer min blogg och hoppas på en fortsättning!
    Hur som helst så finns det bloggar jag kommer att fortsätta att följa och din är en av dem!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  9. Nu ska vi se om det funkar! :o)

    Tusen tack för tipset! Ser så härligt gott ut. Just är ju apelsinerna så goda! Och dessutom billiga. Ska helt klart testa detta.

    Ha en toppenfin dag!
    Kramar
    Monika

    SvaraRadera
  10. Titta här funkade det! :o)
    GLAD! :o)

    SvaraRadera
  11. Så gott det ser ut och jag måste testa :-), för jag blev sugen på marmelad, som vi nästan aldrig har hemma.

    SvaraRadera

Kul om du vill lämna ett litet spår när du har tittat in! Jag blir så glad för varje kommentar.. Nu får även du som inte har någon egen blogg möjlighet att kommentera. Hur länge beror på vad som händer. Men tag chansen och skriv en liten hälsning nu. Alla gulliga kommentarer mottages tacksamt!